Tiếng Anh 9 Unit 7: Từ vựng Từ vựng tiếng Anh lớp 9 Unit 7

Từ vựng Unit 7 lớp 9 tổng hợp toàn bộ từ mới quan trọng xuất hiện trong các bài Recipes and Eating habits theo chương trình mới. Qua đó giúp các em học sinh lớp 9 chuẩn bị bài học trước khi đến lớp.

Từ vựng Tiếng Anh 9 Unit 7 là một trong những kiến thức quan trọng trong bộ sách giáo khoa tiếng Anh. Chỉ khi nắm vững được ý nghĩa, cách phát âm của từ thì các bạn học sinh mới có thể hiểu và làm bài tập hiệu quả. Vậy dưới đây là trọn bộ Từ vựng Unit 7 lớp 9 Recipes and Eating habits mời các bạn cùng theo dõi tại đây. Bên cạnh đó các bạn xem thêm File nghe tiếng Anh 9.

Từ vựng Unit 7 lớp 9 Recipes and Eating habits

Từ mớiPhân loại/ Phiên âmĐịnh nghĩa
1. Prawn(n)con tôm
2. Fantastic(adj)tuyệt vời
3. ingredient(n)thành phần, nguyên liệu
4. celery(n)cần tây
5. supper(n)bữa tối
6. starve(v)chết đói
7. vinegar(n)giấm
8. chunk(n)khúc gỗ
9. allergic(adj)dị ứng
10. nutrious(adj)bổ dưỡng
12. chop(v) /tʃɒp/chặt
13. cube(n) /kjuːb/miếng hình lập phương
14. deep-fry(v) /diːp-fraɪ/rán ngập mỡ
15. dip(v) /dɪp/nhúng
16. drain(v) /dreɪn/làm ráo nước
17. garnish(v) /ˈɡɑːrnɪʃ/trang trí (món ăn)
18. grate(v) /ɡreɪt/nạo
19. grill(v) /ɡrɪl/nướng
20. marinate(v) /ˈmærɪneɪt/ướp
21. peel(v) /piːl/gọt vỏ, bóc vỏ
22. purée(v) /ˈpjʊəreɪ/xay nhuyễn
23. roast(v) /rəʊst/quay
24. shallot(n) /ʃəˈlɒt/hành khô
25. simmer(v) /ˈsɪmə(r)/om
26. spread(v) /spred/phết
27. sprinkle(v) /ˈsprɪŋkl/rắc
28. slice(v) /slaɪs/cắt lát
29. staple(n) /ˈsteɪpl/lương thực chính
30. starter(n) /ˈstɑːtə(r)/món khai vị
31. steam(v) /stiːm/hấp
32. stew(v) /stjuː/hầm
33. stir-fry(v) /stɜː(r)-fraɪ/xào
34. tender(adj) /ˈtendə(r)/mềm
35. versatile(adj) /ˈvɜːsətaɪl/đa dụng
36. whisk(v) /wɪsk/đánh (trứng…)

Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 9 Unit 6

I. Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space.

Aboriginal

barbecues

recipes

cookery

espresso

food

bush

meat

cooking

emu

Australia is a huge country and it has a lot of different kinds of (1) ____________. In the past, the Aboriginal people of Australia ate animals like crocodiles and some insects like the witchetty grub. Aboriginal Australians travelled around the Australian countryside, or ‘bush’, to find food.

When the first British and Irish people moved to Australia in the 1830s, they brought sheep and cows from Europe. They also brought traditional English and Irish recipes. Many of these (2) ____________, like fish and chips and (3) ____________ pies, are still popular today. They also created new Australian recipes such as the pavlova (a fruit dessert - named after a Russian dancer) and damper (a bread cooked in the bush).

After 1945, a lot of people came to live in Australia from countries like Italy, Germany, Greece, Thailand and India. They brought recipes with them and Australians began to eat and drink different things. People started to drink (4)____________coffee and eat Mediterranean and Asian food.

A lot of modern Australians love (5)____________ with fresh food. They often cook food on (6)____________ in their gardens or on the beach. Today more people also eat (7)____________ food like kangaroo and (8)____________. Mark Olive, an Aboriginal chef, has a popular TV (9) ____________ programme about traditional; (10)____________ food. There are always new recipes to try in Australia!

Đáp án

1. food

2. recipes

3. meat

4. espresso

5. cooking

6. barbecues

7. Aboriginal

8. emu

9. cookery

10. bush

II. Write the correct form of the words in brackets.

1. I don’t like airplane food. It’s so ________. (taste)

2. Don’t ________ your food as this can lower the vitamin and mineral content. (cook)

3. Vietnamese food culture is ________ by rice, fish sauce, soup, vegetables and regional diversity. (character)

4. A ________ Vietnamese meal includes rice, meat or seafood, vegetable and soup. (type)

5. Most nutritionists consider junk foods as ________ and harmful. (health)

6. Milk is a very ________ food, containing protein, vitamins and minerals. (nutrition)

ĐÁP ÁN 

1. I don’t like airplane food. It’s so ___tasteless_____. (taste)

2. Don’t ____overcook____ your food as this can lower the vitamin and mineral content. (cook)

3. Vietnamese food culture is ____characterized____ by rice, fish sauce, soup, vegetables and regional diversity. (character)

4. A ____typical____ Vietnamese meal includes rice, meat or seafood, vegetable and soup. (type)

5. Most nutritionists consider junk foods as ____unhealthy____ and harmful. (health)

6. Milk is a very ___nutritious_____ food, containing protein, vitamins and minerals. (nutrition)

Chia sẻ bởi: 👨 Mai Mai
Mời bạn đánh giá!
  • Lượt tải: 250
  • Lượt xem: 7.464
  • Dung lượng: 94 KB
Liên kết tải về

Các phiên bản khác và liên quan:

Tìm thêm: Tiếng Anh 9
Sắp xếp theo