Viết đoạn văn về chương trình Tivi yêu thích bằng tiếng Anh (Cách viết + 22 mẫu) Nói về chương trình yêu thích bằng tiếng Anh

Viết về chương trình TV yêu thích bằng tiếng Anh ngắn gọn gồm 31 mẫu khác nhau cực hay có dịch kèm theo gợi ý cách viết chi tiết. Qua đó giúp các em có thể tham khảo để nâng cao trình học viết tiếng Anh hay và sáng tạo về chương trình mà mình yêu thích.

Talk about one of your favourite TV music shows or game shows cực chất dưới đây gồm cả bài làm ngắn gọn và đầy đủ để các bạn tham khảo. Nói về chương trình yêu thích bằng tiếng Anh sẽ là tài liệu thiết thực đối với các em trong quá trình học tập, tự học và tự đọc để nâng cao mở rộng vốn từ vựng của mình thêm phong phú. Ngoài ra các bạn xem thêm: viết đoạn văn tiếng Anh về thành phố Vũng Tàu, đoạn văn tiếng Anh về ngôi nhà mơ ước, đoạn văn tiếng Anh viết về sở thích.

Nói về chương trình yêu thích bằng tiếng Anh

Gợi ý viết đoạn văn về chương trình yêu thích

 • What is the program? (Chương trình đó là gì?)
 • Which channel is it on? (Chương trình đó được chiếu trên kênh nào?)
 • When is it on? (Chương trình đó được chiếu vào giờ nào?)
 • What is it about? (Chương trình đó nói về nội dung gì)
 • Why do you like it? (Tại sao bạn lại thích chương trình đó?)

Talk about one of your favourite TV music shows or game shows

Tiếng Anh

One of my favourite TV music shows is Rap Việt. The aim of the show is to find a talented person in rap. I often watch it on Saturdays. I watch it with my family. I like it because it's interesting and has a lot of talented people. I dislike its schedule. It often happens on the day when my family has dinner late. Therefore, I sometimes miss the first few minutes of it.

Tiếng Việt

Một trong những chương trình ca nhạc truyền hình yêu thích của tôi là Rap Việt. Mục đích của chương trình là tìm kiếm một người tài năng về rap. Tôi thường xem nó vào thứ Bảy. Tôi xem nó với gia đình tôi. Tôi thích nó vì nó thú vị và có nhiều người tài năng. Tôi không thích lịch trình của nó. Chuyện này thường xảy ra vào những ngày gia đình tôi ăn tối muộn. Vì vậy, đôi khi tôi bỏ lỡ vài phút đầu tiên của nó.

Talk about one of your favourite TV music shows

Tiếng Anh 

"Discovering of the World" is my favorite TV show. The show offers us a wealth of fascinating information about the natural world, the cosmos, people, animals, and planets. I have the opportunity to learn more about various cultures and acquire more practical knowledge about various facets of life thanks to the program. Every Friday night, VTV2 broadcasts "Discovering of the World." My constant curiosity about the world and the program's ability to provide compelling answers are two more reasons I adore watching it".

Tiếng Việt

"Khám phá thế giới" là chương trình truyền hình yêu thích của tôi. Chương trình cung cấp cho chúng ta vô số thông tin hấp dẫn về thế giới tự nhiên, vũ trụ, con người, động vật và các hành tinh. Tôi có cơ hội tìm hiểu thêm về các nền văn hóa khác nhau và có thêm kiến ​​thức thực tế về nhiều khía cạnh khác nhau của cuộc sống nhờ chương trình. Tối thứ Sáu hàng tuần, VTV2 phát sóng chương trình “Khám phá thế giới”. Sự tò mò thường xuyên của tôi về thế giới và khả năng đưa ra những câu trả lời thuyết phục của chương trình là hai lý do nữa khiến tôi thích xem nó".

Talk about a tv music show that you like

Tiếng Anh

Rap Việt is one of the most favorite TV programme for me. It is shown at 9.15 p.m on VTV3 every Saturday evening. The purpose of the programme is to seek talented rappers to be aired on Vietnamese television. Rap Việt features not only renowned MC Trấn Thành as host but also iconic Vietnamese rappers like JustaTee, Rhymastic, Wowy, Binz, and Suboi as judges and coaches for the show. The programme allow contestants to compete in battle raps, which are of course limited in words. Moreover, each performance of contestants brings meaningful messages such as an environment protection, patriotism, love and so on. Viewers can really see the true peak of rap, as the genre is developed through underground battles, so this programme is interesting to me.

Tiếng Việt

Rap Việt là một trong những chương trình truyền hình tôi yêu thích nhất. Chương trình này được chiếu lúc 21h15 trên kênh VTV3 vào tối thứ bảy hàng tuần. Mục đích của chương trình là tìm kiếm những rapper tài năng sẽ được lên sóng truyền hình Việt Nam. Rap Việt không chỉ có sự góp mặt của MC nổi tiếng Trấn Thàn trong vai trò người dẫn chương trình mà còn có những rapper đình đám của Việt Nam như JustaTee, Rhymastic, Wowy, Binz và Suboi trong vai trò giám khảo và huấn luyện viên cho chương trình. Chương trình cho phép các thí sinh thi đấu trong các cuộc so tài về rap, tất nhiên là giới hạn về từ ngữ. Hơn nữa, mỗi phần trình diễn của các thí sinh đều mang đến những thông điệp ý nghĩa như bảo vệ môi trường, yêu nước, tình yêu đôi lưas ... Người xem thực sự có thể chứng kiến đỉnh cao thực sự của rap, vì thể loại này được phát triển thông qua các cuộc chiến ngầm, do đó chương trình này rất thú vị đối với tôi.

Chương trình TV yêu thích bằng tiếng Anh ngắn gọn

Tiếng Anh

My favorite TV programme is “Discovering of The World”. The programme provides us with a variety of interesting facts about nature, the universe, humans, animals and plans over the world. Through the programme, I have a chance to discover different cultures and have more useful information about aspects of life. “Discovering of The World” is broadcasted on VTV2 every Friday evening. Another reason why I love watching the programme is that I’m always curious about the world and the programme brings convincing answers.

Tiếng Việt

Chương trình truyền hình yêu thích của tôi là “Khám phá thế giới”. Chương trình cung cấp cho người xem nhiều thông tin thú vị về tự nhiên, vũ trụ, con người, động vật và các kế hoạch trên thế giới. Thông qua chương trình, tôi có cơ hội khám phá các nền văn hóa khác nhau và có thêm nhiều thông tin hữu ích về các khía cạnh của cuộc sống. “Khám phá thế giới” được phát sóng trên VTV2 vào tối thứ sáu hàng tuần. Một lý do khác khiến tôi thích xem chương trình là tôi luôn tò mò về thế giới và chương trình mang đến những câu trả lời thuyết phục.

Talking about a TV music show

Tiếng Anh

One of my favorite TV music shows is The Voice of Vietnam. It is a singing competition on television purchased from the original “The Voice” by Cat Tien Sa and broadcasted in Vietnam starting from July 8, 2012 on VTV3 channel.

I know this program through some means of media such as TV and magazines.

The Voice is rated as one of the most popular entertainment programs. This comes from not only the coaches - the outstanding faces of the entertainment industry but also how to choose contestants attractively.

There are some reasons why 1 like it. Firstly, it’s new and different from other shows. The typical feature of the program is that in the blind audition, in order to select contestants for 4 teams, the coaches will rotate the seats back to the stage and only choose the contestants basing on their singing voice. The program’s criterion that the voice is more concerned than the appearance is considered as the new point and has attracted a large number of viewers. In addition, the coaches are Vietnamese leading singers and composers. They have got a sense of humor and a real enthusiasm for potential young singers, which partially helps them reduce stress.

The show is interesting and it’s worth watching it!

Tiếng Việt

Một trong những chương trình âm nhạc trên truyền hình mà tôi yêu thích là Giọng hát Việt. Đó là một cuộc thi hát trên truyền hình được công ty Cát Tiên Sa mua từ bản gốc “The Voice” và được phát sóng tại Việt Nam bắt đầu từ ngày 8 tháng 7 năm 2012 trên kênh VTV3. Tôi biết chương trình này thông qua một số phương tiện truyền thông như ti vi và tạp chí.

The Voice được đánh giá là một trong những chương trình giải trí phổ biến nhất. Điều này không chỉ đến từ các huấn luyện viên - những gương mặt nổi bật của ngành giải trí mà còn qua cách lựa chọn các thí sinh rất hấp dẫn.

Có một số lý do khiến tôi thích nó. Thứ nhất, đây là một chương trình mới và khác lạ với các chương trình truyền hình khác. Đặc điểm tiêu biểu của chương trình là trong Vòng giấu mặt, để chọn thí sinh cho 4 đội, các huấn luyện viên sẽ xoay ghế trở lại sân khấu và chỉ chọn thí sinh dựa trên giọng hát của họ. Tiêu chí của chương trình là giọng nói được quan tâm nhiều hơn ngoại hình, đó được coi là điểm mới đã thu hút một lượng lớn người xem. Ngoài ra, các huấn luyện viên đều là những ca sĩ và nhạc sĩ hàng đầu của Việt Nam. Họ rất hài hước và thực sự nhiệt tình đối với các ca sĩ trẻ tiềm năng, điều này một phần nào đó giúp giảm bớt áp lực cho các thí sinh.

Chương trình rất hấp dẫn và đáng để bạn xem đấy!

Viết về 1 chương trình TV bằng tiếng Anh

Tiếng Anh

I am keen on watching knowledge TV programs. “Who is a Millionaire” is one of them. This program airs every Tuesday at 8 p.m. on channel VTV3. Each player will have 15 questions and 4 assists: 50:50, phone calls to relatives, on-site counseling, and audience opinions on set. Each question will correspond to a different amount and players will not be limited in time. There are 3 important question milestones 5, 10, and 15. When they pass these milestones, they will definitely have the bonus amount of that mark. Passing question 10, the player will be given a check of VND 22 million. Completing 15 questions, players will receive the highest bonus. The questionnaires of the program are synthesized from many different ants. This requires players to be knowledgeable in many fields and have “luck”. While watching this TV program, I learned more from each other. I love this program very much.

Tiếng Việt

Tôi thích xem tivi và tôi thích những chương trình về kiến thức, Ai là triệu phú là một trong số đó. Chương trình này được phát sóng lúc 8 giờ tối thứ BA hàng tuần trên kênh VTV3. Mỗi người chơi sẽ có 15 câu hỏi và 4 sự trợ giúp đó là: 50:50, gọi điện thoại cho người thân, tư vấn tại chỗ và hỏi ý kiến khán giả trong trường quay. Mỗi câu hỏi sẽ tương ứng với số tiền khác nhau và người chơi sẽ không bị giới hạn thời gian. Có 3 mốc câu hỏi quan trọng là 5, 10 và 15. Khi vượt qua các mốc này, họ chắc chắn sẽ có số tiền thưởng của mốc đó. Vượt qua câu số 10, người chơi sẽ được ký tấm séc 22 triệu đồng. Hoàn thành 15 câu hỏi, người chơi sẽ được nhận mức tiền thưởng cao nhất. Bộ câu hỏi của chương trình được tổng hợp từ nhiều kiến khác nhau. Điều này đòi hỏi người chơi phải am hiểu nhiều lĩnh vực và có sự “may mắn”. Khi xem chương trình TV này, tôi được học hỏi thêm nhiều kiến thức nhau. Tôi rất thích chương trình này.

Viết về chương trình yêu thích bằng tiếng Anh

Tiếng Anh

My favorite TV show is Who is a Millionaire. It broadcasts every Tuesday at 8:30 p.m. on VTV3. Who is a Millionaire is a program of knowledge. The player will be asked to answer the questions in multiple-choice format. Questions are on many different topics, requiring players to have extensive knowledge. There are 3 important question milestones, which are 5, 10, and 15. The player will have 4 rights to help. Passing 15 questions, players will receive an amount worth 150 million VND. If you are a person who likes knowledge programs and wants to try to evaluate your knowledge, then see Who is a Millionaire.

Tiếng Việt

Chương trình TV yêu thích của tôi là Ai là Triệu Phú. Nó được phát sóng vào 8 giờ 30 tối thứ Ba hàng tuần trên VTV3. Ai là triệu phú là chương trình về kiến thức. Thí sinh tham gia sẽ phải trả lời các câu hỏi dưới dạng trắc nghiệm. Các câu hỏi thuộc nhiều chủ đề khác nhau, đòi hỏi người chơi phải có kiến thức sâu rộng. Có 3 mốc câu hỏi quan trọng, đó là 5, 10 và 15. Người chơi sẽ có 4 sự trợ giúp. Vượt qua 15 câu hỏi, người chơi sẽ nhận được số tiền trị giá 150 triệu đồng. Nếu bạn là người thích những chương trình về kiến thức và muốn thử đánh giá kiến thức của mình thì hãy xem Ai là triệu phú nhé.

Viết về chương trình TV yêu thích bằng tiếng Anh

Đoạn văn mẫu 1

Tiếng Anh

I really like the Hidden Voices – broadcast at 19:30 every Saturday on HTV7. This is a music show with humorous elements. Each broadcast episode includes 7 mysterious voices and 2 teams playing. There will be people who sing well and sing badly. The guests will have to choose a good singer and duet with them. Throughout the show, there are many humorous situations. Not always teams choose the right one. There are times when I think, this is not a contest or a comedy. This TV show gives me a lot of laughter and I really like this TV show.

Tiếng Việt

Tôi rất thích chương trình Giọng ải giọng ai – phát sóng vào lúc 19 giờ 30 phút thứ Bảy hàng tuần trên HTV7. Đây là một chương trình âm nhạc với các yếu tố hài hước. Mỗi tập phát sóng bao gồm 7 giọng ca bí ẩn và 2 đội chơi. Trong đó sẽ có những người hát hay và hát dở. Các khách mời sẽ phải chọn ra người hát hay và song ca cùng họ. Trong suốt chương trình, có rất nhiều tình huống hài hước. Không phải lúc nào các đội chơi cũng chọn đúng. có nhiều khi tôi nghĩ, đây không biết là cuộc thi hay phim hài nữa. Chương trình TV này mang lại cho tôi rất nhiều tiếng cười và tôi thật sự thích chương trình TV này.

Đoạn văn mẫu 2

Tiếng Anh

Do you know The Voice? This is a TV show with a very high view rate and also my favorite TV show. The Voice is an adult singing competition, which broadcasts every Sunday at 9 p.m. on VTV3. The coaches of the program are talented and famous singers and musicians such as My Tam, Thu Minh, Ho Hoai Anh … The contest consists of 4 rounds, each with different rules. But in general, the contestants have to show off their talents by singing different songs. Depending on the rules of the competition, the results will be voted by the coaches or the audience. The final winner will receive a prize worth 500 million VND and many opportunities for his own musical development. I love to hear The Voice contestants sing. This program helps me satisfy my passion for music.

Tiếng Việt

Bạn có biết tới The Voice không? Đây là chương trình có lượt xem rất cao và cũng là chương trình TV yêu thích của tôi. The Voice là cuộc thi ca hát dành cho người lớn, được phát sóng vào 9 giờ tối chủ nhật hàng tuần trên VTV3. Các huấn luyện viên của chương trình đều là những ca sĩ, nhạc sĩ tài năng và nổi tiếng như: Mỹ Tâm, Thu Minh, Hồ Hoài Anh… Cuộc thi bao gồm 4 vòng thi, mỗi vòng lại có luật thi khác nhau. Nhưng nhìn chung, Các thi sinh đều phải thể hiện tài năng của mình bằng cách hát những bài hát khác nhau. Tùy theo luật chơi của các vòng thi mà Kết quả sẽ do các huấn luyện viên hoặc khán giả bình chọn. Người chiến thắng chung cuộc sẽ được nhận giải thưởng trị giá 500 triệu đồng cùng nhiều cơ hội phát triển âm nhạc của bản thân. Tôi rất thích nghe các thí sinh của The Voice hát. Chương trình này giúp tôi thỏa mãn đam mê ca nhạc của mình.

Đoạn văn mẫu 3

Tiếng Anh 

I usually watch TV in the evening. My favorite TV show is Rap Viet. Rap Viet is a new TV show, broadcast on channel HTV2 every Saturday night. I really like the host of Rap Viet. That famous name is Tran Thanh. He is very talented and good at speaking. Surveyors are also famous singers. Rap Viet is a reality program. This is a competition of the Rappers. Candidates have to go through 4 rounds of competitions in turn and compete with many other candidates to become the winner. In competitions, the experiments have to compose the song based on the existing distribution and perform the song on stage. I really like Rap Viet. Through this TV program, I have learned more about a kind of music. I will definitely watch it in the following seasons.

 Tiếng Việt

Tôi thường hay xem các chương trình TV vào buổi tối. Chương trình TV mà tôi yêu thích nhất đó là Rap Việt. Rap Việt là một chương trình TV mới, được phát sóng trên kênh HTV2 vào 8 giờ tối thứ bảy hàng tuần. Tôi rất thích người dẫn chương trình của Rap Việt. Đó là người nổi tiếng tên là Trấn Thành. Anh ấy rất tài năng và giỏi ăn nói. Các khám giám khảo cũng là những ca sĩ nổi tiếng. Rap Việt là chương trình truyền hình thực tế. Đây là cuộc tranh tài của các Rapper. Các thí sinh lần lượt phải trải qua 4 vòng thi và so tài với nhiều thí sinh khác để thành người chiến thắng. Ở các vòng thi, các thí sinh phải sáng tác bài hát dựa trên bản phối có sẵn và thể hiện ca khúc đó trên sân khấu. Tôi rất thích Rap Việt. Qua chương trình TV này, tôi đã hiểu hơn về một thể loại âm nhạc. Tôi chắc chắn sẽ xem nó trong những mùa kế tiếp.

Đoạn văn mẫu 4

Tiếng Anh

My favorite TV programme is the world of animals. It’s on VTV2 , and is broadcasted every Friday evening. This program provides me many interesting knowledge about the name of animals, their livelife. And the reason I like watching it is that I love animals and want to know further about their life.

Tiếng Việt

Chương trình truyền hình yêu thích của tôi là thế giới của động vật. Nó được chiếu trên VTV2, và được phát sóng mỗi tối thứ Sáu. Chương trình này cung cấp cho tôi nhiều kiến thức thú vị về tên của động vật, cuộc sống của chúng. Và lý do tôi thích xem đó là tôi yêu động vật và muốn biết thêm về cuộc sống của chúng.

Đoạn văn mẫu 5

Tiếng Anh 

Even though I am not very interested in watching TV, I always turn it on for one program. It is “Bong Bóng và 7 câu hỏi địa lý” (Bubble Boy and 7 questions about Geography) – a popular program for the 11-15-year-old students which makes education fun. It is on VTV7 at 9:30, 15:00 and 19:00 from Monday to Friday. I always watch it when I can. This program is about the journey of Bubble Boy on his balloon to explore the beauty of different geographic regions from above. Besides discovering, he will work with students to find and memorize the geographical knowledge such as land, weather, climate, natural areas. I love the program because I can see many beautiful places with their interesting stories through cute animation. I wish they can continue this great program for longer and longer.

 Tiếng Việt 

Mặc dù tôi không thích xem TV lắm, tôi luôn luôn bật TV lên vì một chương trình. Đó là “Bong Bóng và 7 câu hỏi về Địa lý”- một chương trình phổ biến dành cho học sinh 11-15 tuổi để làm cho việc học tập trở nên thú vị hơn. Chương trình được chiếu trên VTV7 vào lúc 9:30, 15:00 và 19:00 từ thứ Hai đến thứ Sáu. Tôi luôn xem nó khi tôi có thể. Chương trình này kể về hành trình của Bong Bóng trên khinh khí cầu của mình để khám phá vẻ đẹp của các khu vực địa lý khác nhau từ trên cao. Bên cạnh việc khám phá, Bong Bóng sẽ cùng với các học sinh tìm và ghi nhớ các kiến thức địa lý như đất đai, thời tiết, khí hậu, khu vực tự nhiên. Tôi rất thích chương trình này vì tôi có thể thấy được nhiều địa điểm đẹp với những câu chuyện thú vị của nó thông qua những hiệu ứng hoạt hình dễ thương. Tôi ước họ có thể tiếp tục chương trình tuyệt vời này lâu hơn và lâu hơn nữa

Đoạn văn mẫu 6

Tiếng Anh

What do you do in your free time? To me, it is waiting to see “Who wants to be a millionaire”. This program is about Vietnam, buy copyright from the program of the UK. It is shown on VTV3 on Tuesdays at 21 o'clock. The rules are quite simple, the contestants have to answer quickly and accurately, the best one will be chosen on the hot seat and try himself with the questions that the program offers. With every correct answer, he will achieve a certain milestone. The player is given 4 helpdesks, 50.50, calls to relatives, counseling on the spot, consultation with the audiences. The questions of the program are quite interesting, making the audiences so interested. I think this is a very interesting and useful program, it provides us with a wide variety of selective knowledge.My family enjoyed this show so much, all members gather in the living room to watch the show, which makes me feel so happy. In the future, I hope the program will develop further and bring to the viewers great moments of entertainment.

Tiếng Việt

Thời gian rảnh buổi tối các bạn thường dùng để làm gì? Với mình, đó là chờ đợi để được xem chương trình ai là triệu phú. Đây là chương trình của Việt Nam, mua bản quyền từ chương trình của Anh. Nó được chiếu trên VTV3 vào thứ ba hàng tuần lúc 21 giờ. Luật chơi rất đơn giản, thí sinh phải trả lời thật nhanh và chính xác, người xuất sắc nhất sẽ được ngồi trên chiếc ghế nóng và thử sức với với những câu hỏi mà chương trình đưa ra. Với mỗi câu trả lời đúng, thí sinh sẽ đạt được mốc tiền thưởng nhất định. Người chơi được sử dụng 4 sự trợ giúp là 50.50, gọi điện cho người thân, tư vấn tại chỗ, hỏi ý kiến khán giả. Những câu hỏi của chương trình đều rất thú vị, gây lên sự hồi hộp cho người xem. Mình nghĩ đây là một chương trình khá thú vị và bổ ích, nó cung cấp cho ta rất nhiều tri thức đa dạng, có chọn lọc. Cả nhà mình đều rất thích chương trình này, mọi người luôn quây quần trong phòng khách để xem chương trình, điều này khiến mình cảm thấy rất hạnh phúc. Trong tương lai, mình mong chương trình sẽ phát triển nữa và mang lại đến cho người xem những phút giây giải trí tuyệt vời.

Đoạn văn mẫu 7

Tiếng Anh

“7th Wish” is my favourite TV program. It is a program deeply humane, bring affection of society as well as the editor for of the people unlucky in life. There is a story, which I always find most impressive is the story of a 15-year-old baby brought in his centuries HIV disease since the child was born, the child always dream that people are living happy, seems no stigma people with HIV and the child is dreaming a time see the sea. To his dream into reality, the program editors tried to be the child's dream is place very unexpectedly and most wonderful. With try of editor the child had more believe in this life. 7th Wish is a reality show, the program has made a lot of people dream to life one finds more meaningful.

Tiếng Việt

“Điều ước thứ 7” là chương trình truyền hình yêu thích của tôi. Đây là một chương trình mang tính nhân văn sâu sắc, mang tình cảm của xã hội cũng như ban biên tập tới những người kém may mắn trong cuộc sống. Có một câu chuyện, mà tôi luôn thấy ấn tượng nhất là câu chuyện của một em bé 15 tuổi mang trong mình căn bệnh thế kỷ HIV từ khi lọt lòng, đứa trẻ luôn mơ ước rằng mọi người được sống hạnh phúc, không có sự kỳ thị với người nhiễm HIV, và đứa trẻ mơ ước một lần nhìn thấy biển. Để ước mơ của mình thành hiện thực, các biên tập viên chương trình đã cố gắng để ước mơ của trẻ được diễn ra thật bất ngờ và tuyệt vời nhất. Với sự cố gắng của biên tập viên, đứa trẻ đã có thêm niềm tin vào cuộc sống này. Điều ước thứ 7 là một chương trình thực tế, chương trình đã biến ước mơ của rất nhiều người trở nên ý nghĩa hơn.

Đoạn văn mẫu 8

Tiếng Anh

Nowadays there has been a wide range of entertainment programs and one of the most salient and favourite shows is Britain's Got Talent. It is a British talent reality television series that first aired in 2007. To date, 2018 saw its 12th comeback. This competition is open to people of all ages from different territories all over the world who possess some sort of talent. The winner will be awarded a cash prize and an opportunity to perform at the royal variety performance in front of members of the British royal family. With high rating each episode, this show has attracted a large number of viewers by appealing performances, ranging from musicians and singers to variety acts, magicians and dancers. However, a special point of this show 2018 that grabbed my attention is the attendance of a couple of Viet Nam circus performers Quoc Co- Quoc Nghiep. With their adventurous and impressive performances, they excelled in having a name on the final list. After watching this show, it was dawned on me that the harder you try, the more successful you will be. In conclusion, despite different opinions about the contestants, this competition is still becoming the most popular show in the British entertainment industry.

Tiếng Việt

Ngày nay có rất nhiều chương trình giải trí được sản xuất và một trong những chương trình nổi bật và được ưa thích là chương trình Tìm kiếm tài năng nước Anh. Đó là một chương trình thực tế tìm kiếm tài năng nước Anh, cái mà lần đầu tiên được lên sóng vào năm 2007. Cho tới nay, năm 2018 chứng kiến sự trở lại lần thứ mười hai của chương trình. Cuộc thi này được mở ra cho mọi người ở mọi độ tuổi đến từ nhiều lãnh thổ khác nhau trên thế giới, những người mà sở hữu trong mình tài năng. Người chiến thắng sẽ giành được tiền mặt và cơ hội được trình diễn tại chương trình buổi biểu diễn hoàng gia trước mặt của gia đình hoàng gia Anh. Với tỉ lệ người xem cao mỗi tập phát sóng, chương trình đã thu hút được số lượng người xem bằng những màn trình diễn đầy cuốn hút, trải dài từ âm nhạc và ca sĩ đến các thể loại như diễn xuất, ảo thuật và nhảy. Tuy nhiên, có một điều đặc biệt của chương trình này năm 2018 là sự tham dự của hai nghệ sĩ xiếc Việt Nam Quốc Cơ Quốc Nghiệp. Với màn trình diễn mạo hiểm và đầy ấn tượng, họ đã xuất sắc ghi tên mình vào danh sách chung kết. Sau khi xem chương trình này, mình đã nhận ra rằng nếu chúng ta càng cố gắng hơn thì thành công sẽ sớm đến với chúng ta. Tóm lại, mặc dù vẫn còn những ý kiến trái chiều về thành phần thí sinh tham dự nhưng chương trình vẫn đang trở thành chương trình phổ biến nhất trong ngành công nghiệp giải trí nước Anh.

Đoạn văn mẫu 9

Tiếng Anh

Hi guys! I am Thanh. Today, I will tell you about my favourite TV program. My favourite TV program is Big Hero 6. It is a famous cartoon. I like it because Baymax, a funny robot make me laugh, and that program is verry etertaining. I watched it at the cinema last year. It about aboy name is Hiro, Baymax, a robot, and their friends. Together, they overcome numerrous difficulties. Through the movie, I learned lot of things about a lot of thing. I like it very much. Thanks for listen my posts.

Tiếng Việt

Chào các cậu! Tôi là Thanh. Hôm nay, tôi sẽ kể cho bạn về chương trình TV yêu thích của tôi. Chương trình truyền hình yêu thích của tôi là Big Hero 6. Đây là một phim hoạt hình nổi tiếng. Tôi thích nó bởi vì Baymax, một robot vui nhộn làm tôi cười, và chương trình đó rất tuyệt vời. Tôi đã xem nó tại rạp chiếu phim năm ngoái. Nó nói về a boy tên là Hiro, Baymax, một robot và bạn bè của họ. Cùng nhau, họ vượt qua những khó khăn về số lượng. Thông qua bộ phim, tôi đã học được rất nhiều điều về rất nhiều thứ. Tôi rất thích nó. Cảm ơn đã lắng nghe bài viết của tôi.

Đoạn văn mẫu 10

Tiếng Anh

The Voice has been and is a remarkable phenomenon in our country’s entertainment and cultural activities. This is also my favorite TV show. The Voice is a program that discovers many singing talents of the country. This TV show is usually aired weekly on channel VTV3 at 9 pm. The coaches of the program are talented and famous singers and musicians in Vietnam such as Thu Minh, Ho Hoai Anh, Luu Huong Giang… The Voice is a singing contest on television, first held in 2012. This music contest consists of four rounds: Blind Audition, Battle Round, Cross Battle Round, and Liveshow. In the Blind Audition, the contestants will show their singing talent to conquer the examination board. The judges will sit with their backs to candidates and choose based on their abilities. In the Battle Round, the competitors in a team will be divided into pairs and eliminated one person. Each coach saved 2 members who were eliminated from the other team. At the end of this round, each team will have 7 members. In the Cross Battle Round, the coaches will challenge each other. Two contestants of the two teams sing the solo and the audience will be the one who decides who can go on. In the Liveshow, the contestants will perform their talent live on stage. Results are based on audience votes. The people ​​with the most votes will be the winner. I’m a music fan so I really like this TV show. Also, when watching, I better understand how to sing a song, see the hard work of the contestants. I really like The Voice show.

Tiếng Việt

Chương trình Giọng hát Việt đã và đang là hiện tượng đáng chú ý trong hoạt động giải trí và văn hóa của nước ta. Đây cũng là chương trình TV yêu thích nhất của tôi. Giọng hát Việt là chương trình phát hiện ra nhiều tài năng ca hát của đất nước. Chương trình TV này thường được phát sóng hàng tuần trên kênh VTV3 vào lúc 9 giờ tối. Các vị huấn luyện viên của chương trình là những ca sĩ, nhạc sĩ tài giỏi và nổi tiếng ở Việt Nam như: Thu Minh, Hồ Hoài Anh, Lưu Hương Giang. Giọng hát Việt là cuộc thi ca hát trên truyền hình, được tổ chức lần đầu tiên vào năm 2012. Cuộc thi âm nhạc này bao gồm 4 vòng thi là: vòng giấu mặt, vòng đối đầu, vòng đo ván và vòng biểu diễn trực tiếp. Ở vòng giấu mặt, các thí sinh sẽ thể hiện tài năng ca hát của mình để chinh phục ban khám giám. Các bạn giám khảo sẽ ngồi quay lưng lại với thí sinh và lựa chọn dựa vào khả năng của họ. Tới vòng đối đầu, các thí sinh trong một đội sẽ được chia làm các cặp đấu và loại ra một người. Mỗi huấn luyện viên được cứu 2 thành viên đã bị loại của đội khác. Kết thúc vòng này, mỗi đội sẽ có 7 thành viên. Ở vòng đo ván, các huấn luyện viên sẽ thách đấu nhau. Hai thí sinh của hai đội hát đơn ca và khán giả sẽ là người quyết định người được đi tiếp. Vòng cuối cùng, các thí sinh sẽ biểu diễn tài năng trực tiếp trên sân khấu. Kết quả dựa vào bình chọn của khán giả. AI được bình chọn nhiều nhất sẽ là quán quân. Tôi là người thích âm nhạc vì thế tôi rất thích chương trình này. Ngoài ra, khi xem, tôi hiểu được hơn về cách để hát một bài hát, thấy được sự chăm chỉ tập luyện vất vả của các thí sinh. Tôi rất thích chương trình giọng hát Việt.

Nói về chương trình yêu thích bằng tiếng Anh

Đoạn văn mẫu 1

Tiếng Anh 

My favorite TV show is Vietnamese super intelligence.

It is broadcast at 20:00 every Saturday night on channel HTV2. The program brings together candidates with different abilities and intelligence to be able to conquer various challenges in the fields of memory, math, rubik, observation… A broadcast season has three rounds. Each round, contestants must answer quickly and accurately the questions of the program with a huge amount of knowledge to memorize. I really admire the intelligence and super memory of the contestants. Both my brother and I really enjoyed this program because through this, we were able to expand our knowledge a lot.

In the future, I hope the program will develop further and bring viewers a lot of useful knowledge.

 Tiếng Việt

Chương trình truyền hình yêu thích của tôi là Siêu trí tuệ Việt Nam.

Phim được phát sóng lúc 20h tối thứ Bảy hàng tuần trên kênh HTV2. Chương trình quy tụ những thí sinh có khả năng và trí tuệ khác nhau để có thể chinh phục các thử thách đa dạng ở các lĩnh vực trí nhớ, toán học, rubik, óc quan sát… Một mùa phát sóng có ba vòng. Mỗi vòng thi, các thí sinh phải trả lời nhanh và chính xác các câu hỏi của chương trình với khối lượng kiến ​​thức khổng lồ cần ghi nhớ. Tôi thực sự khâm phục trí thông minh và trí nhớ siêu phàm của các bạn thí sinh. Cả tôi và anh trai đều rất thích chương trình này vì thông qua đó, chúng tôi đã có thể mở rộng kiến ​​thức của mình rất nhiều.

Trong tương lai, tôi hy vọng chương trình sẽ phát triển hơn nữa và mang đến cho người xem nhiều kiến ​​thức bổ ích.

Đoạn văn mẫu 2

Tiếng Anh

The Shark Tank is one of my favorite TV shows. This is the program that inspires those who intend to start a business. They have to present their products and services to call for investment capital. The program rules include 3 parts. In Part 1, players will introduce and present their services and products to investors and say their desired investment numbers. The second part, players will answer investors’ questions. Players must show their bravery when negotiating with investors. Part 3 is the decision to invest. There may be little, more or no investors agreeing to contribute capital. I love this program very much. I feel very admired by the players. They are talented, strong and resilient to call for capital. I will continue to watch this TV show.

Tiếng Việt

Thương vụ bạc tỷ là một trong những chương trình TV mà tôi yêu thích nhất. Đây là chương trình truyền cảm hứng cho những ai có ý định khởi nghiệp thuyết trình về sản phẩm, dịch vụ của mình để kêu gọi vốn đầu tư. Thể lệ chương trình gồm có 3 phần. Phần 1, người chơi sẽ giới thiệu, thuyết trình về dịch vụ, sản phẩm của mình cho các nhà đầu tư nghe và nói ra con số mong muốn được đầu đầu tư. Phần thứ 2, người chơi sẽ trả lời các câu hỏi của các nhà đầu tư. Người chơi phải thê rhiện được bản lĩnh khi thương thuyết với các nhà đầu tư. Phần 3 là phần quyết định đầu tư. Có thể có ít, nhiều hoặc không có nhà đầu tư nào đồng ý góp vốn. Tôi rất thích chương trình này. Tôi cảm thấy rất khâm phục người chơi. Họ tài giỏi, mạnh mẽ và kiên cường để kêu gọi vốn đầu tư. Tôi sẽ tiếp tục theo dõi chương trình TV này.

Đoạn văn mẫu 3

Tiếng Anh

Hidden Voices is a reality TV game I love the most. This is a music show combined with humorous elements. This television game airs every Saturday at 7:30 p.m on channel HTV7. Members participating in the program include 7 mysterious voices and 2 teams. The program has 3 rounds of play. After 3 rounds of competition, the team that finds a good singer will be the winner. In round 1, teams will see a clip introducing the careers of 7 mysterious voices, then each team removes a person they think that person isn’t a good singer. In the second round, the remaining 5 will lip-sync and the two teams have to eliminate 2 more. In the final round, teams will be interviewed for the mysterious vocalist and choose a good singer. The winning team will receive a prize of 50 million VND. If both teams win, each team will receive VND 25 million. This is a humorous submission. During the game, there were many hilarious episodes that made the audience laugh. That’s why it’s entertaining, helping me relax my mind. That’s also the reason why I love this show.

Tiếng Việt

Giọng ải giọng là một trò chơi truyền hình thực tế tôi yêu thích nhất. Đây là một chương trình âm nhạc kết hợp với các yếu tố hài hước. Trò chơi truyền hình này được phát sóng vào lúc 19 giờ 30 phút thứ Bảy hàng tuần trên kênh HTV7. Các thành tham gia chương trình bao gồm 7 giọng ca bí ẩn và 2 đội chơi. Chương trình có tất cả 3 vòng chơi. Sau 3 vòng thi, đội nào tìm được người hát hay sẽ là người chiến thắng. Ở vòng 1 – Vòng hóa thân, các đội chơi sẽ được xem Clip giới thiệu nghề nghiệp của 7 giọng ca bí ẩn, sau đó mỗi đội loại ra một người mà họ nghĩ rằng người đó hát không hay. Vòng thi thứ 2, 5 người còn lại sẽ hát nhép bài và hai đội tiếp tục phải loại 2 người nữa. Vòng cuối cùng, các đội chơi sẽ được phỏng vấn giọng ca bí ẩn và chọn ra một người hát hay. Đội nào thắng cuộc sẽ nhận giải thưởng 50 triệu đồng. Nếu cả hai đội cùng thắng thì mỗi đội nhận được 25 triệu đồng. Đây là một trình hài hước. Trong suốt quá trình chơi, có rất nhiều tình tiết vui nhộn làm khán giả phải cười lớn. Vì vậy mà nào có tính giải trí cao, giúp tôi thư giãn đầu óc. Đó cũng là lý do vì sao tôi yêu thích chương trình này.

Đoạn văn mẫu 4

Tiếng Anh

To be a cooking lovers, my favorite one is the reality show Masterchef US. This is a competition for amateur and home chefs to cultivate their potential and pursue their culinary dreams. Usually, the competition follows a 4-event cycle, started with Mystery box. All contestants will be given the same ingredients to create a dish in a certain amount of time and the judges will select the best dish to be the winner who have a huge advantage in the elimination test. One cook will be told to leave the masterchef kitchen after the test. The next is Team challenge, in which two team will have to cook meal for a large number of guests and the team with more votes from them will win. The last event is Pressure test, in which losing team members have to make a standard dish to show their techniques and the losing cook will be eliminated. Two or three best chefs will enter the finale and prepare a three course menu. Based on the taste, visual appeal and overall composition, the judges then decide who will be the winner and receive 250,000 dollars reward as well as their own cookbook. When I watch the show, I am completely impressed by their talents, creativity and especially the passion in each dish, which inspires me a lot. I also appreciate the way the judges criticize the food and demonstrate their techniques. To conclude, Masterchef US is a really interesting TV series that not only gives me a broader view of culinary arts but also offer invaluable lessons.

Tiếng Việt

Là một người yêu nấu ăn, chương trình mà tôi yêu thích nhất là Vua đầu bếp phiên bản của Mĩ. Đây là một thi dành cho các đầu bếp tại gia, nơi mà họ có thể phát triển khả năng và theo đuổi con đường ẩm thực chuyên nghiệp. Thông thường, chương trình xoay quanh chu kì bốn sự kiện, bắt đầu từ Chiếc hộp bí ẩn. Tất cả người dự thi đều được cung cấp một loại nguyên liệu chủ đề để nấu một món ăn trong thời gian quy định. Các giám khảo sẽ chọn ra món ăn ngon nhất trong số đó để trở thành người chiến thắng của thử thách – người sẽ có lợi thế lớn trong phần thi loại trừ. Một đầu bếp sẽ phải ra về sau phần thi này. Sự kiện tiếp theo là thử thách đồng đội, trong đó các đầu bếp được chia thành hai nhóm bởi các đội trưởng và hai đội sẽ phải nấu một bữa ăn cho một số lượng lớn thực khách. Nhóm có nhiều phiếu bầu hơn sẽ dành chiến thắng. Sự kiện cuối cùng là phần thi áp lực. Lúc này, các thành viên của đội thua sẽ phải nấu một món ăn tiêu chuẩn để thể hiện kĩ thuật của mình, người có kĩ năng kém nhất sẽ bị loại. Hai hoặc ba đầu bếp thể hiện tốt nhất qua các phần thi sẽ bước vào vòng chung kết và chuẩn bị một thực đơn hoàn chỉnh gồm ba món. Dựa vào hương vị, cách bày trí và sự kết hợp tổng thể, các giám khảo sẽ chọn ra người thắng cuộc với phần thưởng là 250,000 đô la và cuốn sách nấu ăn của riêng mình. Khi xem chương trình này, tôi thực sự ấn tượng với tài năng, óc sáng tạo và đặc biệt là sự nhiệt huyết của họ trong mỗi món ăn, điều mà thực sự truyền cảm hứng cho tôi. Tôi cũng rất ngưỡng mộ cách mà giám khảo phê bình món ăn và hướng dẫn các kĩ thuật. Có thể nói, Vua đầu bếp là một chương trình truyền hình hấp dẫn không chỉ bởi nó đem đến một cái nhìn rộng hơn về thế giới ẩm thực mà còn chứa đựng nhiều bài học có giá trị.

Đoạn văn mẫu 5

Tiếng Anh

I love puzzles, especially fun riddles. Therefore, I often watch the program Lightning Quiz Vietnam, which is broadcast at 9 pm every week on channel VTV7. Players of the program are famous singers and artists. They will have to answer quizzes read by the host. When the answer is correct, it will be up a notch. If the answer is incorrect, it will be returned to the original position. The score is calculated based on the number of consecutive correct answers. If the player passes 10 questions consecutively, the player will receive VND 20 million. This is a funny, interesting TV show that helps us relax. In addition, when you watch this show, you also learn many great quizzes and tricks and sharpen your intelligence.

Tiếng Việt

Tôi là người thích những câu đố, đặc biệt là những câu đố mẹo vui nhộn. Chính vì vậy, tôi thường xuyên xem chương trình Nhanh như chớp, được phát sóng vào 9 giờ tối hàng tuần trên kênh VTV7. Thí sinh của chương trình là các ca sĩ, nghệ sĩ nổi tiếng. Họ sẽ phải trả lời các câu đố do người dẫn chương trình đọc. Khi trả lời đúng sẽ được lên một nấc. Nếu trả lời sai, sẽ bị quay trở lại vị trí ban đầu. Số điểm được tính theo số câu trả lời đúng liên tiếp nhiều nhất. Nếu liên tiếp vượt qua 10 câu hỏi, người chơi sẽ được nhận 20 triệu đồng. Đây là chương trình TV hài hước, thú vị, giúp chúng ta thư giãn. Ngoài ra khi xem chương trình này, bạn cũng biết thêm được nhiều câu đố mẹo hay và rèn trí thông minh nữa đấy.

Chia sẻ bởi: 👨 Trịnh Thị Thanh
341
 • Lượt tải: 865
 • Lượt xem: 443.716
 • Dung lượng: 270,8 KB
1 Bình luận
Sắp xếp theo
 • Binh Nguyen
  Binh Nguyen

  văn khá là hay :))))))))))

  Thích Phản hồi 17:33 30/04