Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 Ôn tập Tiếng Anh lớp 5

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 năm 2024 mang tới các dạng bài tập từ cơ bản tới nâng cao, giúp các em học sinh luyện giải thật nhuần nhuyễn, củng cố kiến thức môn Tiếng Anh của mình thật tốt dịp nghỉ hè 2024, để tự tin bước vào lớp 6 năm 2024 - 2025.

Với các dạng bài tập trọng tâm, còn giúp thầy cô tham khảo để giao đề ôn tập cho học sinh của mình trong dịp nghỉ hè 2024. Bên cạnh đó, có thể tham khảo thêm Bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 5. Mời thầy cô và các em cùng theo dõi bài viết dưới đây của Download.vn:

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5

Task 1. Choose the correct answer

1. What was the matter with him? He........ a toothache

A. to have
B. have
C. has
D. had

2. What subject is he......... now? Vietnamese.

A. to learn
B. learn
C. learning
D. learned

3............. did she go yesterday morning? She went to the bookshop.

A. What
B. Where
C. When
D. Why

4. Are you free........ the evening? Yes, I am.

A. in
B. on
C. at
D. to

5. She is going to......... television tonight.

A. sing
B. play
C. stay
D. watch

6............. is that ? It's my teacher.

A. What
B. Who
C. Where
D. How

7. Does she like sandwiches ?......................

A Yes, she do
B. Yes, she is
C. Yes, she does
D. Yes, she like

8. This is Mai.............. mother is a doctor.

A his
B. she
C. her
D. his

9. She............. a banana.

A. wants
B. want
C. to want
D. wantes

10. What is it ? It is................

A. eraser
B. an eraser
C. erasers
D. a eraser

11. He is................... Vietnam

A. from
B. on
C. in
D. at

12............. is that ? It's my teacher.

A. What
B. Who
C. Where
D. How

13. Does she like sandwiches ?......................

A Yes, she do
B. Yes, she is
C. Yes, she does
D. Yes, she like

14. This is Mai.............. mother is a doctor.

A his
B. she
C. her
D. his

15. She............. a banana.

A. wants
B. want
C. to want
D. wantes

16. What is it ? It is................

A. eraser
B. an eraser
C. eraers
D. a eraser

17. He is................... Vietnam

B. on
B. in
D. at

18. It is not hot............ the winter.

A. on
B. in
C. at
D. under

19. I don't like Maths...............it is difficult.

A. and
B. but
C. so
D. because

20. What's the matter............you?

A. in
B. with
C. on
D. of

21. Do you like English? Yes,I..........

A. do
B. am
C. like
D. don't

22. He often..................to school in the morning

A. gos
B. going
C. goes
D. to go

23. They are from...................................

A. Singapore
B. Vietnamese
C. English
D. American

24. His birthday is........................ June 1st.

A. at
B. on
C. in
D. about

25. A........... works in a hospital.

A. Teacher
B. worker
C. Nurse
D. farmer

26. I.......................... reading a book about Santa Claus.

A. can
B. do
C. am
D. are

27............................... you like to play hide and seek with me?

A. Would
B. Could
C. Do
D. If

28. Did you.................................. teacher's Day last month?

A. celebrated
B. celebrating
C. celebrate
D. celebrater

29. Does he........................ a sore-throat?

A. has
B. had
C. have
D. having

30. We went to the cinema....................................

A. today
B. yesterday
C. tomorrow
D. next Sunday

31. A housewife often does........................................

A. homework
B. Housework
C. hardwork
D. exercises

32. It's hot in Summer,..................... ?

A. is it
B. isn't it
C. do it
D. does it

33....... your birthday? It's in May.

A. What's
B. When's
C. It's
D. Where's

34. Would you like..... milk? No, thanks

A. an
B. a
C. some
D. one

35. Can you swim, Mai?No,......

A. I can
B. I can't
C. he can
D. he can't

36. What's time is it? It's seven- fifty- five.

A. 7. 55
B. 7.15
C. 7. 25
D. 7. 45

37. What..... does Peter study at school? - He has Maths, English, Art....

A. objects
B. subjects
C. food
D. drink

38. Why do you like Music? Because I like......

A. to read
B. to draw
C. to write
D. to sing

39. What's the matter......................... you?

A. for
B. to
C. with
D. on

40. I have...................... cough.

A. the
B. a
C. an
D. any

Task 2. Write one word to complete the sentence:

1. What ‘s the ………………..with you?

2. How …………………… subjects do you have today?

3. My mother …………….…..in factories.

4. Where …………….…you go next weekend?

5. My friends …………………… badminton in their free time.

6. I often ………….……up early in the morning.

7. She ……………..…. go to the dentist.

8. ………………..….you join the funfair last Sunday?

9. What …………….… do you go to school?

10. I like ………………. the piano.

Task 3. Read and circle the correct answer.

1. What............ he like? - He likes oranges.

A. is

B. does

C. are

D. do

2. She ………. swimming.

A. is

B. are

C. am

D. can

3. He ……… a hamburger.

A. want

B. like

C. wants

D. have

4. She …….. a tissue in his bag.

A. have

B. want

C. like

D. has

5. Her sister is out when he calls.

a. not at home

b. not busy

c. late

6. I will invite all of my friends .......... my birthday party.

a. to

b. Ø

c. come

7. .......... you be free to morrow?

a. Will

b. Are

c. Have

8. The book is open in front .......... her on the desk .

a. of

b. to

c . with .

9. ........lessons do you have today? – We have four lessons.

a. How far

b. How much

c. How many

d. What time

Task 4. Read and tick True or False.

My name is Le, and this is my friend Nga. In my free time I often go to a bookstore because I love reading. I want to be good at Literature because I would like to be a writer. Nga doesn’t like reading. She plays sports in the gym in her free time because she would like to be strong. Sometimes, in the evening, Nga and I go shopping together. Nga often buys sports clothes. I often buy books. Nga and I like different things but we are best friends.

1. Le and Nga are sisters.

2. Le loves books, and she wants to be good at Literature.

3. Her dream is to become a writer.

4. Nga loves reading, too.

5. Nga doesn’t make friends with Le because they like different things.

Task 5. Choose the correct answer.

1. The stadium is ______ the post office.

A. at

B. in

C. between

D. next to

2. Mary ______ swim but she can play the piano.

A. can

B. can’t

C. cant

D. could

3. _______ do you go to the movies, Ruby? - Twice a month.

A. How

B. How often

C. When

D. When often

4. Lisa and Rose ______ in the playground now.

A. skip

B. skips

C. is skipping

D. are skipping

5. She ______ for a picnic last weekend.

A. goes

B. will go

C. went

D. are going

6. My _______ subject is English.

A. hate

B. like

C. favorite

D. love

7. Why do you like English? - _____________.

A. Because I want go travelling

B. Because I wants to go travelling

C. Because I want to go travelling

D. Because I want going travelling

8. How often does she have P.E? - She has it _________ a week.

A. once

B. two time

C. one times

D. three time

9. It is nice ______ talk ______ you.

A. to - of

B. to - to

C. of - to

D. by - with

10. She usually _______ her teeth carefully.

A. brush

B. brushing

C. brushed

D. brushes

Task 6. Choose the correct answer to complete the sentence.

1. We .........(go/ play) skating in winter.

2. That restaurant is very ............ (cheap/ expensive). I don’t have enough money for lunch there.

3. I have one ........... (aunt/ uncle). He’s my father’s brother.

4. Matteo is from ........... (Italian/ Italy).

5. Please do this exercise again. All your answers are ........... (right/ wrong).

6. People ........... (play/ go) baseball in America and Canada.

7. Can I open the window, please?- It’s very ........... (hot/ cold) in here.

8. A ........... (baker/ singer) makes CDs.

9. I went to my hometown ..................... (for bus / in bus / by bus)

10. . It’s very cold in …………… (Summer/ Autumn/ Spring/ Winter)

11. How ............... does it take you to get to your hometown? (far/ long/ often)

12. How ........... do you play badminton ? - Every afternoon. (often/ long/ far)

13. What are you ...................... ? (draw/ drawing/ drew)

14. What .............. your dream house be like ? (do/ did/ will)

15. What will your dream house ..................... ? (like/ be like/ be)

ĐÁP ÁN

Task 1. Choose the correct answer.

1. D2. C3. A4. A5. D6. B7. C8. C9. A10. B
11. A12. B13. C14. C15. A16. B17. A18. B19. D20. B
21. A22. C23. C24. B25. C26. C27. A28. C29. C30. B
31. B32. B33. B34. C35. B36. A37. B38. D39. C40. B

Task 2. Write one word to complete the sentence:

1. What ‘s the ………matter……..with you?

2. How ………many…………… subjects do you have today?

3. My mother …………works….…..in factories.

4. Where …………will….…you go next weekend?

5. My friends …………play………… badminton in their free time.

6. I often ………get….……up early in the morning.

7. She …………doesn't/ does not…..…. go to the dentist.

8. …………Did……..….you join the funfair last Sunday?

9. What ………time…….… do you go to school?

10. I like ………playing………. the piano.

Task 3. Read and circle the correct answer.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - D; 5 - a;

6 - a; 7 - a; 8 - a; 9 - c;

Task 4. Read and tick True or False.

1 - False; 2 - True; 3 - True; 4 - False; 5 - False;

Task 5. Choose the correct answer.

1 - D; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - B; 10 - D;

Task 6. Choose the correct answer to complete the sentence.

1. We ..... go ....(go/ play) skating in winter.

2. That restaurant is very ...... enxpensive ...... (cheap/ expensive). I don’t have enough money for lunch there.

3. I have one .... uncle ....... (aunt/ uncle). He’s my father’s brother.

4. Matteo is from ..... Italy ...... (Italian/ Italy).

5. Please do this exercise again. All your answers are ...... wrong ..... (right/ wrong).

6. People ..... play ..... (play/ go) baseball in America and Canada.

7. Can I open the window, please?- It’s very ..... hot ...... (hot/ cold) in here.

8. A ..... singer ...... (baker/ singer) makes CDs.

9. I went to my hometown ............ by bus. ........ (for bus / in bus / by bus)

10. It’s very cold in …… winter ……… (Summer/ Autumn/ Spring/ Winter)

11. How ........ long ...... does it take you to get to your hometown? (far/ long/ often)

12. How ..... often ...... do you play badminton? - Every afternoon. (often/ long/ far)

13. What are you ............ drawing ..........? (draw/ drawing/ drew)

14. What ......... will ..... your dream house be like ? (do/ did/ will)

15. What will your dream house ........ be like ............. ? (like/ be like/ be)

Chia sẻ bởi: 👨 Trịnh Thị Lương
Mời bạn đánh giá!
  • Lượt tải: 3.572
  • Lượt xem: 13.220
  • Dung lượng: 124,4 KB
Liên kết tải về
Sắp xếp theo

    Chủ đề liên quan