Bài tập đọc hiểu tiếng Anh lớp 8 69 Bài tập tiếng Anh 8 (Có đáp án)

Bài tập đọc hiểu tiếng Anh 8 gồm 69 đề đọc hiểu khác nhau có đáp án giải chi tiết kèm theo với nhiều dạng bài tập trọng tâm. Thông qua tài liệu này giúp học sinh làm bài nhanh, đạt điểm cao và mở rộng thêm vốn từ vựng.

TOP 69 đề đọc hiểu tiếng Anh lớp 8 giúp các em nắm vững kiến thức đã học trên lớp cũng như ôn luyện thêm các bài tập nâng cao, hỗ trợ quá trình tự học tiếng Anh hiệu quả, giúp học sinh dễ dàng ghi nhớ và vận dụng. Các bài tập đọc hiểu được sắp xếp khoa học với nhiều mức độ khác nhau giúp học sinh đánh giá chính xác năng lực và sự tiến bộ của mình qua từng chủ đề. Bên cạnh đó các bạn xem thêm bài tập tiếng Anh về so sánh hơn và so sánh hơn nhất, bài tập về câu điều kiện trong tiếng Anh.

TOP 69 Bài tập Đọc hiểu tiếng Anh 8 (Có đáp án)

Reading 1

I. Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True (T) or False (F).

In my opinion, using the computer as your hobby can be harmful to both your health and your social life. Firstly, sitting all day in front of the computer can cause health problems such as eye-tiredness and obesity. Secondly you may get irritated easily. Besides, if you use the computer too much, you will not have time for your family and friends. In short, computers should only be used for a limited time.

1. Using the computer too much can make your eyes tired. 1.

2. Using the computer too much is not good for you. 2.

3. We still can spend a lot of time with our family and friends. 3.

4. According to the writer, we can use the computer for a long time. 4.

5. Computers should only be used for a limited time. 5.

II. Read the passage carefully.

MY VILLAGE

I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere.

My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs. . . He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips.

On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of faraway places.

Answer the following questions.

1. Does the boy like riding on the electric train in the town square?

2. What do the children do on starry nights?

3. Do you like to live in the countryside or in the city? Why?

III. Supply suitable words to complete the following passage.

Our classes take place for three hours every morning (1) Monday to Friday. The maximum class size (2) twenty and the average is ten. We use modernmethods of (3) and learning, and the school has a language laboratory, a videocamera and recorder. You will only be successful (4) improving your English,however, if you work hard and (5) speaking English as much as you can. Youwill take a short (6) in English as soon as you arrive. In this way, wecan put you in a (7) at the most suitable level.

There are two classes (8) the elementary level; one is for complete beginnersand the (9) is for students who know a (10) English. In both classes,you will practise simple conversations.

ĐÁP ÁN

I. 1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

II. 1. Yes, he does.

2. On starry nights, they lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way.

3. I like to live in the countryside because it is quiet and peaceful.

III. 1. from 2. is 3. teaching 4. in 5. practice

6. improvement 7. class 8. for 9. other 10. little

Reading 2

I. Read the text and fill in the blank with the suitable word.

The normal working day in Britain is (1) 9 a. m to 5 p. m, so mostoffices are open 9-5. Schools usually start at 9 o’clock, too, but they (2) at about 3. 30. Shops usually (3) from 9 to 5. 30 Monday to Saturday and (4) shops open from 10 to 4 on Sunday, too. Restaurants (5) pubs usually open from 11 a. m to 11 p. m. Some (6) come for a few hours in (7) afternoon. People usually (8) a meal between 1 and 2 in the afternoon and between 7 and 9 in the evening. Clubs don’t usually open (9) about 10 or 11 p. m and they close at 2 or 3 a. m. Museums normally open at about 10 a. m and (10) dose at 5 or 6 p. m.

II. Read the following passage and choose the correct answer for each gap.

I surf the Internet every day, but I’ve never (1) more than an hour at a time online. I’ve got a laptop and also a smartphone, so I can (2) the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) three times.

Mainly I just (4) my friends. I read online magazines and I look (5) information, too. I also compare prices of things, (6) I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) . One friend of mine always looks (8) because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) .

1. A. spend B. spending C. spent

2. A. have B. use C. play

3. A. online B. Internet C. computer

4. A. write B. email C. send

5. A. at B. in C. for

6. A. because B. but C. although

7. A. is B. were C. are

8. A. tired B. hard C. happily

9. A. change B. to change C. changed

10. A. sensible B. sensibly C. sensibleness

III. Read the following passage and answer the questions.

THE OLYMPIC GAMES

Every four years people all over the world watch the Olympic Games. It is a time for all kinds of people to unite in peace. Some of them join together to compete for gold medals. Millions of other people watch them on television.

Why do we have the Olympics? How did they begin? The first Olympic Games were in Greece in 776 B. C. There was only one event. People ran a race the length of the stadium. The Games lasted one day.

Slowly people added more events. The Games were only for men, and women could not even watch them. Only Greeks competed. They came from all parts of the Greek world. The time of the Games was a time of peace, and the government let everyone travel safely. Kings competed against common people. The winners became national heroes.

The first modern Games were in 1896 in Athens. The Greeks built a new stadium for the competition. Athletes from several countries competed. Then there were Olympics every four years in different cities in Europe and the United States until 1952. After that they were held in Melbourne, Tokyo, Mexico City, and Montreal besides in European cities. Each year there were athletes from more nations. The first Winter Olympics were in 1924. The athletes compete in skiing and other winter sports.

Today there must be Olympic Games every four years. The Games must have at least fifteen events, and they cannot last more than sixteen days. There is no age limit people of any age can compete.

The competitors must not be professionals. They must be amateurs. The athletes compete for gold medals. The winners are still national heroes, as they were in the early Olympic Games in Greece.

In 1956, Egypt, Iraq, and Lebanon boycotted the Games. They did not compete in the Games because several countries took the Suez Canal from Egypt that year. Other countries boycotted the Games in 1964 and 1976. In 1980, the United States and other countries boycotted the Games in Moscow. In 1984, the Soviet Union and other countries boycotted the Games in Los Angeles. How can the nations of the world solve this problem? Maybe the Games should be in Greece every year, where they began. Then athletes from all over the world could compete without any boycotts.

Questions

1. What was the only event in the first Olympic Games?

2. How many nations played in the first Games?

3. What is the age limit?

4. Are the competitors professionals or amateurs?

5. Where and when is the next Olympic Games?

KEY

I. 1. from 2. finish 3. open 4. some 5. and

6. customers 7. the 8. have 9. until 10. they

II.

1. C 2. B 3. A 4. B 5. C

6. B 7. C 8. A 9. C 10. B

III.

1. People ran a race the length of the stadium.

2. Only Greeks played in the first Games.

3. There is no age limit. People of any age can compete.

4. They must be amateurs.

5. The next Olympic Games is four years after the last one. (in London, England in 2012)

Reading 3

I. Read the information about France and Spain. Complete the sentences about the countries, using a comparative form of the words in bracket.

FRANCE

SPAIN

Size: 550,000 sq km

Population: 64 million

Summer temperature: 18 degree C

Winter temperature: 5 degree C

Rainfall: 650mm

Size: 500,000 sq km

Population: 40 million

Summer temperature: 24 degree C

Winter temperature: 11 degree C

Rainfall: 300mm

1. France . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Spain. (big)

2. Spain . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . France. (smaller)

3. Spain’s population . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . France’s population. (large)

4. France’s population . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . not . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Spain’s population. (small)

5. Spain . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . France in summer. (hot)

6. Spain . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . not . . . . . . . . . . . . . . . . . . . France in winter. (cold)

7. Spain . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . not . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . France. (rainy)

8. France . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Spain. (rainy)

II. Read the following passage and choose the best answer A, B, C or D.

Sydney is Australia’s most exciting city. The history of Australia begins here. In 1788 Captain Arthur Philips arrived in Sydney with 11 ships and 1624 passengers from Britain (including 770 prisoners). Today there are about 3. 6 million people in Sydney. It is the biggest city in Australia, the busiest port in the South Pacific and one of the most beautiful cities in the world. In Sydney, the buildings are higher, the colors are brighter and the nightlife is more exciting. There are over 20 excellent beaches close to Sydney and its warm climate and cool winter have made it a favorite city for immigrants from overseas. There are two things that make Sydney famous: its beautiful harbor, the Sydney Harbor Bridge, which was built in 1932 and the Sydney Opera House, which was opened in 1973.

1. Where did Captain Arthur Philips arrive in 1788?

A. South Pacific
B. Sydney Harbor
C. Britain
D. Sydney

2. Which of the following should be the title of the reading passage?

A. Sydney’s Opera House
B. The history of Sydney
C. Sydneys beaches and harbors
D. An introduction of Sydney

3. Which of the following statements is NOT true about Sydney?

A. Sydney is not a favorite city for immigrants from overseas.
B. Sydney is one of the most beautiful cities in the world.
C. Sydney is the most exciting city in Australia.
D. Sydney is the biggest port in the South Pacific.

4. How many beaches are there close to Sydney?

A. 11 beaches
B. over 20 beaches
C. nearly 20 beaches
D. 770 beaches

5. When was the Sydney Harbor Bridge built?

A. 1788
B. 1973
C. 1932
D. 1625

III. Read the text and fill in the blanks with the words in the box, using comparative or superlative of the adjectives.

the best warmer drier the most beautiful the worst richer

the biggest the largest the most important the most famous

California is (1) state in the USA. It isn’t (2) state; that’s Alaska. But it’s got (3) population and it’s certainly (4) state for the US economy (it’s (5) than most countries in the world). The coast had one of (6) climates in the USA; it’s (7) and (8) than most places. Some people would also say it’s (9) state! But California has some problems; Los Angeles has one of (10) crime rates of nay US city.

IV. Choose the item among A, B, C or D that best answers the question aboutthe passage.

Living in the country is something that people from the city often dream about. However, in reality, it has both advantages and disadvantages.

There are certainly many advantages of living in the country. First, you can enjoy peace and quietness. Moreover, people tend to be friendlier. A further advantage is that there is less traffic, so it is safer for young children.

However, there are certain disadvantages or drawbacks to life outside the city. First, because there are fewer people, you are likely to have few friends. In addition, entertainment is difficult to find, particularly in the evening. Furthermore, the fact that there are fewer shops and services so it is quite hard to find jobs. As a result, you may have to travel a long way to work, which can be extremely expensive.

In conclusion, it can be seen that the country is more suitable for some people than others. On the whole, it is often the best place for those who are retired or who have young children. In contrast, young or single people who have a career are better provided for in the city.

1. According to the passage, living in the country has .

A. both good and bad points
B. only bad points
C. only good points
D. no disadvantages

2. How many advantages does living in the country have?

A. Two
B. Four
C. Three
D. No

3. Living in the country is safer for young children because .

A. there are few shops
B. there is less traffic
C. there are fewer people
D. there arefew services

4. Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A. The country is only suitable for retired people.
B. It’s hard to find entertainment in the country.
C. There are fewer shops and services in the country.
D. People in the country tend to be friendlier than people in the city.

5. Having few friends is .

A. one of drawbacks to life in the country
B. the only disadvantage of living in the country
C. one of certain advantages to life outside the city
D. one of certain drawbacks to life outside the city

ĐÁP ÁN

I. 1. is bigger than 2. is smaller than 3. is not as/so large as

4. is not as/so small as 5. is hotter than 6. is not as/so cold as

7. is not as/so rainy as 8. is rainier than

II. 1. D 2. D 3. A 4. B 5. C

III. 1. the most famous 2. the biggest 3. the largest

4. the most important 5. richer 6. the best

7. warmer 8. drier 9. the most beautiful 10. the worst

IV. 1. A 2.C 3.B 4. A 5. D

.......

Tải file tài liệu để xem thêm bài tập đọc hiểu tiếng Anh lớp 8

Chia sẻ bởi: 👨 Thu Thảo
Mời bạn đánh giá!
  • Lượt tải: 1.453
  • Lượt xem: 14.190
  • Dung lượng: 393 KB
Liên kết tải về
Tìm thêm: Tiếng Anh 8
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • 34 An Phương 7.6
    34 An Phương 7.6

    cái này có đáp án ko ạ?

    Thích Phản hồi 02/05/23